Pomalý hrnec

Pomalý hrnec, který je vybaven vyjímatelnou keramickou nádobou a skleněnou poklicí.

Kategorie:

Popis

Pomalý hrnec  je elektricky napájený hrnec, který připravuje pokrmy dlouhé hodiny bez nutnosti jakékoliv asistence. Suroviny stačí nakrájet, dát do hrnce, zamíchat, přikrýt, nastavit časovač, spustit a dále se již o pokrm nezajímat – není třeba jej míchat a hlídat. Mezitím váš drahocenný čas můžete věnovat jiným povinnostem nežli vaření.

Pomalý hrnec

Poklička s těsněním

Pomalý hrnec je vybaven skleněnou poklicí opatřenou těsněním, která zaručuje, že z hrnce neuniká pára. Voda se tak vrací zpět do hrnce. Díky tomu budou pokrmy delikátně šťavnaté, což vás potěší zejména při přípravě masa. Těsnění zabrání také „vyběhnutí“ pokrmu z hrnce. Poklici lze během vaření odejmout a pokrm dochutit, zahustit či přidat další suroviny.

Žádný tuk a spousta vitamínů

Velkou výhodou vaření v pomalém hrnci je možnost připravovat pokrmy absolutně bez tuku. Protože se z hrnce neodpařuje voda, pokrm se nikdy nepřipálí. Díky tomu je hrnec vhodný pro ty, kteří dbají na zdravý životní styl nebo dodržují dietní stravování. Šetrná metoda vaření při nízké teplotě navíc zaručuje, že v zelenině zůstávají zachovány hodnotné vitamíny a živiny.

Pomalý hrnec

Úspora elektrické energie

Pomalý hrnec Bionaire dosahuje příkonu pouhých 250 W – oproti tomu klasické varné desky mají příkon i 7 kW. Taktéž vyhřátí klasické trouby a následné pečení v ní je podle pečení v pomalém hrnci ekonomicky nákladnější. Hrnec spotřebovává minimum proudu a vaření v něm je velmi úsporné. Vysoce šetrná k energiím je i tepelná setrvačnost keramické nádoby.

Uvaříte pro celou rodinu

Máte velkou rodinu nebo chystáte hostinu pro přátele? Pomalý hrnec disponuje objemem 5,7 litru a připravíte v něm celých sedm porcí jídla! Pokud se celý pokrm nesní, oceníte, že keramickou nádobu hrnce můžete uložit do chladničky. Následně lze ve stejné nádobě jídlo ohřát v mikrovlnce. Nádobu i s poklicí pak bez obav umyjte v myčce.

Šetrné vaření

Elektrické napájení pomalého hrnce opakovaně spíná a vypíná tak, aby udržovalo keramickou nádobu v rozmezí teplot pod bodem varu. Ingredience se vaří při průměrně teplotě kolem 95°C, čímž je dosaženo nižší spotřeby. I díky tomu se tento americký vynález stal tak oblíbeným. Jeho popularita vzrostla na začátku 70. let, kdy v USA nastala energetická krize.

Pomalý hrnec uvaří polévku, maso i omáčku

V hrnci Bionaire  připravíte širokou škálu pokrmů. Polévky, guláše, omáčky, dušenou zeleninu, plněné papriky, francouzské brambory, zapečené těstoviny, rizoto, masové rolády, ale i žemlovku nebo marmeládu. Díky třem stupňům výkonu můžete nastavit ideální teplotu vaření pro daný pokrm. Na stupeň 1 lze jídlo nechat postupně ohřívat. Oceníte i digitální časový spínač, kterým určíte dobu vaření, a zobrazí vám zbývající čas přípravy jídla.

Pomalý hrnec s vyjímatelnou keramickou nádobou a skleněnou poklicí
Digitální časovač usnadňuje plánování jídel.